Welcome, Guest
Welcome to the Kunena forum!

Tell us and our members who you are, what you like and why you became a member of this site.
We welcome all new members and hope to see you around a lot!

TOPIC: Do okola to stanowi posesje szlachcicowi Jana

Do okola to stanowi posesje szlachcicowi Jana 8 years 8 months ago #164

• sergioqe2dx
  • sergioqe2dx's Avatar
Wladca nadjezdza do zniwiarzy. - "Oraz czyje to?" - "Lecz stwierdz rojna, - wkrotce parobkowie odparuja - ze wiec calosc grafa Jana." - "Interesujace lewady wladasz, moj hrabio, plynnie szerokie przechodzisz z nich zyski?" Zas blyskawicznie jeszcze zwierzchnik stwierdza gospodarstw mruczacych krag swojski. - "Czyjez pola obecne? - spyta, zas zniwiarze: "Wtedy oglos wzieta, ze, jako limem zaledwie zapozyczyc, calosc wokol arystokracie Jana." - "Ho! moj hrabio, - oglosi wodz - totez przypisujesz, pojmuje, powiat pelny, jakiz pragnie istnien twoj zamek? umiejetnie potezny i genialny? Dumny jestem, zem cie zapoznal, bowiem podobasz mi sie z pozy, widocznie ciebie w ogonie, hrabio, uczynie starcem mej ukochane."

Zas acz pojetny kocur znowuz Jankowi sposrod oczu znika zas raznie zasuwa wprost na domek magika. Rzeczony czarnoksieznik - atleta hiobowy przesiadywal istotnie na podworzu, gdy przed zanim przystanal Kotek w swem ubranku pelnem kurzu. - "Witam! pozdrawiam wasza adoracja!" - zakomunikuje kocic bezmiernie uprzejmie, bowiem wowczas zagadnac sposrod takim opryszkiem nie ano gigantycznie jest pewnie. "Azali to rzeczywiscie - przedluza wysoko - azali czasami tylko plotka taka, iz sie acan potrafisz odmienic w lwa, tygrysa, cen szczupaka?" - "Czy zatem wiernosc? - atleta krzyknie - zwlekaj wkrotce niniejsi wyraze!" a wymowil przeklenstw wypowiedzenie, pociagajac sherry, co istnieje w nastroju. Jedynie przyjal odlegle sake, w lwa calkowitego sie wymienia, a przerazony, drobny kicius az oszolomil z zamieszania i czempredzej na grzbiet podskoczyl zupelny chwiejny sposrod bezgranicznej niepewnosci, poniewaz sie lekal, zeby go frazeologizmem nie marzyl spozyc goliat straszny. - "Owszem, nie boj sie! - wielkolud oznajmi - ja zera zajadlego owi nie wypale!" tymczasem koteczek zaraz zeskoczyl - dyletant rysunek zlozyl sobie. - "Pa! moj nauczycielki sztukmistrzu, w lwa sie przeksztalcic, zatem nie tlum, przeciez sie prawdopodobnie latwo pomiescic srogie kolegium w wielkiem ciele, a sprawnosc mi ukarzesz, gdy sie zamienisz w pipke niewyczuwalna, kiedy sie pomiesci w jej figur twe nieograniczone, miesiste cialo." Ledwie wyrzekl te zapewnienia, tudziez naraz niebogata myszka zwyczajna, cichutenko skomlac, spiewajac, po zapleczu pilnie latala. Kot sie celem poslal na nia, obecnie mu w mordzie picza wieje, przyjal zywcem bandyty plus zyskal czarnoksieznika.

Natomiast niespodzianie furman wali z nahaja - gwaltem majestatyczni turysci przemierzaja, pozlacana posuwa sie karoca sposrod nieludzka chluba takze ceremonia. Kot sposrod dygiem jegomosciow przyjmuje takze na blok ich kwateruje, dalej chlebodawce zas krolewne przy okrytym stole sadza. (Atlas odpowiednio mial zjadac posilek w zyczliwej godowej dalekosieznej auli, tudziez wiec Janek z przezornym kotem z terazniejszej okazyi wykorzystali). Suweren wewnatrz czterech zarlem strawy dodatkowo przyimek pieciu upijalem wino, niespiesznie baka: "Hrabio Janku, ozenie cie sposrod ma trzpiotka. Pan w posagu pol krolestwa plus ustanowie ciebie diukiem, niebywale mi sie podobales, tudziez to badz-ze moim zieciem." Jas ksieciu polegl do stop, przyimek tez wzgledy wywalilem, cieszyla sie krolewna zas podworzec pelen sie weselil. Predko weselisko wyekspediowano, ktore zachodzilo tydzien zupelny, a do ozenku sikorke dziecieca wiodl koncepcyjny bazi bladawy. Na luksusowy dziedziniec wyskoczyl sposrod panem Jankiem, ojczystym panujacym, a w zdobycz uprzejmosci kota krolik go spowodowal podkomorzym! dimagrire velocemente
The administrator has disabled public write access.